Hoe moet je boeken kaften?

Hoe moet je boeken kaften?

Voor veel scholieren is het bijna weer zover, het einde van de basisschool. En dit betekent dat er ook weer boeken gekaft moeten worden. Je kunt natuurlijk een rekbare boekkaft kopen, maar deze is snel erg duur. Daarbij vinden vele van jullie het nog leuk om creatief bezig te zijn en dus je boeken gewoon met kaftpapier te kaften. Wij gaan je hier simpel en snel uitleggen hoe je dit kan doen, aan de hand van een filmpje.

Wat heb je nodig?

Om te beginnen heb je kaftpapier, een schaar, plakband en het boek dat je wilt gaan kaften nodig. Indien je de kaft van je boek nog wil versieren kan je altijd nog andere kleuren tape gebruiken. Ook kan je nog stickers op de kaft plakken als je dat zou willen, dit is dan om de vakken erop te schrijven. Dit is natuurlijk niet per se nodig aangezien je het ook op de kaft zelf kan schrijven, wat je ook weer geld bespaart.

Stappen voor het kaften

1. Zoals je in het filmpje ook kan zien is het van belang om eerst een stuk kaftpapier uit te snijden/knippen die net iets groter is als het boek dat je gaat kaften. 
2. Knip vervolgens twee inhammen aan de zijkant van het kaftpapier. Die ervoor zorgen dat de totale hoogte uiteindelijk dezelfde hoogte is als het boek.
3. Vervolgens leg je het boek neer op het kaftpapier en vouwt het om het boek heen. Eventueel kan je op de hoeken aan de binnenkant wat plakband plakken om te voorkomen dat er scheuren in komen.
4. Je vouwt hierna het overtollige kaftpapier naar de binnenkant van van het boek. En plan deze daarna goed vast zodat het papier niet los kan laten van het boek.
5. In principe is je boek nu gekaft, maar het is nog mogelijk om er wat versiering aan te plakken. Dit kun je op het filmpje zien.

Hopelijk was dit een korte en duidelijk uitleg en kunnen jullie het nieuwe schooljaar goed van start gaan. Heb je nog geen kaftpapier? Dan kun je dit ook hier op de online knutselwinkel van Nederland vergelijken en kopen.