Wat is acrylverf? En wat zijn de voordelen?

Wat is acrylverf? En wat zijn de voordelen?

Acrylverf is een van de meest gebruikte soort verf, met name onder scholieren en hobbyschilders. Een van de meest voorname redenen achter de populariteit van acrylverf is dat het maar heel even duurt voordat het schilderij dat je hebt gemaakt droog is geworden. 

Wat is Acrylverf?

Acrylverf is een synthetische verf en is waterverdunbaar. De acryl in de verf werkt als bindmiddel voor de verschillende pigmenten die in de verf zitten. Het is een verfsoort die je op zeer veel verschillende materialen kan gebruiken, wat gelijk ook een andere belangrijke reden is waarom acrylverf zo gewild is bij consumenten. Daarbij kun je zelf ook nog flink experimenteren met de verf door het te mengen met een ander materiaal om bijvoorbeeld de textuur te veranderen. 

Voordelen en weetjes van acrylverf

Acrylverf kent veel verschillende voordelen en feitjes waar niet iedereen van op de hoogte is. Wij hebben deze voor jou gemakkelijk onder elkaar gezet.

  • Acrylverf is bruikbaar op vrijwel elke ondergrond.
  • Wanneer je acrylverf op laat drogen, wordt de kleur altijd iets donkerder dan hoe het er origineel uit zag. 
  • Je kunt erg eenvoudig meerdere lage acrylverf aanbrengen, Bijvoorbeeld door licht en donker te combineren.
  • Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je al de kwasten die je gebruikt hebt voor acrylverf goed schoonmaakt. Dit omdat de verf opdroogt wanneer het wordt aangebracht. Je kwasten zullen dus hard en onbruikbaar worden wanneer je dit niet doet.
  • Acrylverf is ook ongevoelig voor droogte, vocht, temperatuur en licht, wanneer het aangebracht wordt op een doek of op papier. Zo blijft de kwaliteit dus hoog en is ook de levensduur van het schilderij langer. 
  • Daarbij is acylverf in vergelijking met andere verf soorten erg goedkoop, wat natuurlijk wel een leuke bijkomstigheid is.

Wat is acryl?

Acryl is een synthetische stof die vooral gebruikt wordt om om een soort alternatieve wol te maken. Het is dus perfect om een wollen trui van te maken, aangezien de stof heel goed ademt en niet kreukt. Zoals je dus gelezen hebt, wordt acryl niet alleen voor kleding gebruikt, maar ook als bindmiddel in acrylverf vanwege zijn vele handige eigenschappen.

Ben je nu ook benieuwd geworden naar hoe acrylverf in het echt werkt of wil je gewoon een goedkoop en kwalitatief schilderij maken? Bekijk dan onze acrylproducten, die je hier gemakkelijk en snel kan vergelijken. Acrylverf kopen doe je natuurlijk hier bij de de grootste online knutselwinkel van Nederland!