Wat is origami?

Japanse papiervouwkunst

Het is bij origami de bedoeling om een vouwblaadje te veranderen naar één of meerdere origami figuren (kunstwerken). Door middel van het vouwen kun je een groot aantal verschillende figuren vouwen. 

Wanneer je echt met traditionele origami bezig bent is het eigenlijk niet toegstaan om te knippen of te plakken. Natuurlijk bestaat de origami vouwkunst al een hele tijd en inmiddels is deze regel wel eens overtreden. Het is natuurlijk wel zo dat je dan veel meer vrijheid hebt in het maken van een echt kunstwerk.

 

Eisen waar origami papier aan moet voldoen

Wanneer je aan de slag gaat met het maken van origami figuren, dan zijn er een aantal dingen waar het origami papier aan moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan de vorm of hoe sterk het papier is. Wij hebben speciaal voor je op een rijtje gezet aan welke eisen het origami papier moet voldoen.

  • De vorm van het papier moet precies vierkant zijn.
  • Het moet stevig genoeg zijn, want als je er mee gaat vouwen moet het niet snel scheuren.
  • Wanneer je het papier vouwt horen er geen kreuken te ontstaan.
  • Indien je lijm gebruikt bij het maken van origami figuren, moet het papier tegen lijm kunnen.

​Op knutselspullen.com kan je alleen maar origami papier kopen die voldoet aan de bovenstaande eisen. Dus neem gerust een kijkje!

De betekenis van origami?

De letterlijke betekenis van origami is vouwen-papier. Ori is in het Japans namelijk vouwen en Kami is in het Japans papier. In de combinatie van Origami betekent het papier-vouwen.

Origami leren?

Ben je nu benieuwd hoe je al deze mooie origami figuren moet vouwen? Kijk dan de instructies voor het vouwen van een origami kraanvogel, kikker, box, envelop en lotusbloem

Wil je weten wanneer er nieuwe origami figuren bijkomen? Houd dan de instagram pagina van de online knutselwinkel van Nederland in de gaten.